2014. április 27., vasárnap

OKT Országos kéktúra beszámoló 1.rész

Egy barátommal,Balázzsal, elhatároztuk hogy elmegyünk az OKT-ra, mégpedig egybe fogjuk megtenni ( elfojtott nevetés) a nagyjából 1100 km-es távot.
Augusztusban indultunk Budapestről, ott még a Deák téren található irodából felvettük mindkettőnk igazoló füzetét. Hamarabbi vonatunkat elérve elkezdődőtt hihetetlenül kalandos és életre szóló utazásunk a fény nélküliek földjére. Röpke órák alatt elértünk Sátoraljaújhelyig, ahonnan izgalmas busz úttal tovább indultunk Hollóházára.

Hollóházán sokáig keresgéltünk mire rájöttünk hogy itt nincs is pecsét, minden zárva volt már mivel este hat után értünk oda. Egy helyi kihalt kocsma tulaja nyomott nekünk egy pecsétet a füzetünkbe. Mi nem vásároltunk itt semmiféle italt, remélem nem sértettük meg. Innen amint tudtunk tovább indultunk a Bodó-rét felé. Nagyjából miután elhagytuk Hollóházát elvesztettük az jelet. Mivel mind a ketten igen kiváló navigátorok vagyunk ezért röpke negyven perc alatt megtaláltuk. Ezután egy erdészeti úton mentünk tovább ahol az időt jól elbeszélgetve ismét elkeveredtünk. Itt egy gyönyőrű vőrős naplementét látunk. Majd egy mezőn, nagyjából a határon állítottuk fel sátrunkat,ahonnan fényben fürdő távoli városokat nézhettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése